Hundstallet räddar hundar

Hundstallet tar hand om oönskade hundar. Här får hundarna tillsyn och vård inför kommande omplacering. Hundar som hamnar här kommer vanligen från polisen, vilket innebär att husse eller matte hamnat bakom lås och bom. Ibland händer det även att Hundstallet tar hand om hundar som sprungit bort eller som släppts ut vind för våg. Det finns många olika hjälporganisationer för djur och tack vare dessa eldsjälar får djuren ett bättre liv.

Att köpa en hund via Hundstallet kostar från 3 000 till 5 000 kronor beroende på hundens ålder. Hundstallet avmaskar, märker, vaccinerar och veterinärbesiktigar samtliga hundar innan omplacering sker. Den ideella föreningens förhoppning är att samtliga köpare blir medlemmar, vilket endast kostar 250 kronor per år.

Många anmäler sitt intresse hos Hundstallet. Det är billigare än att köpa hund hos en uppfödare, men framför allt är det en insats för hundar som hamnat snett. Om man vill bli ägare till en hund från Hundstallet lämnar man först in en intresseanmälan, här beskriver man sig själv och vad man söker.

För att säkerställa att hunden hamnar i ett bra hem kräver Hundstallet åtminstone två referenser på dig som hundägare. Det är endast för hundens bästa. Mardrömsscenariot är nämligen att hunden hamnar fel igen, därför är det viktigt att Hundstallet även får veta vad du önskar och vad du har att erbjuda.

Innan du lämnar in din intresseanmälan är det av yttersta vikt att du tänkt igenom vad hundägarskapet innebär. Allt annat är orättvist gentemot hunden. Den som inte har tid för sin hund ska inte vara hundägare, det är inte svårare än så. Fundera över hur ett eventuellt hundägarskap påverkar din livssituation.

Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan Hundstallet har en hund som passar dig. Dock är det många som anmäler sitt intresse och det kan därför dröja. Samtidigt är det ett positivt tecken, att det är fler intresseanmälningar än hundar – det bästa vore ju faktiskt om Hundstallet inte behövde finnas.

Hundstallet